Menu
Menu
Geschikt voor
Schoenmaat
Materiaal
Kleur
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Saucony sneakers

Saucony sneakers

Saucony sneakers

Saucony is een merk gericht op sportkleding, sportschoenen en sportaccessoires. Het merk is opgericht in 1898 in de Amerikaanse Pennsylvania door vier zakenmannen. Het doel vanaf het begin van de oprichting was om door te breken in de hardloopwereld. Saucony was er vroeg bij: al in 1910 produceerde Saucony 800 paar schoenen per dag. De eerste hardloopschoen van het merk waren de 7446 Spike. Maar pas vanaf de jaren 70 werd het merk echt bekend. In 1979 werden zelfs twee hardloopschoenen van Saucony benoemd in de top 10 van Runner’s World Magazine. De naam en logo “Saucony” zijn geïnspireerd om de Saucony Creek, een rivier in Pennsylvania. Het logo van Saucony symboliseert de constante stroom van de Saucony Creek met drie keien erin, die de bedding van de rivier vormen. Door verwarring over de correcte uitspraak van Saucony, was “sock a knee” ooit op de schoenendozen van het merk gedrukt, om de juiste uitspraak te laten zien. 

Technologie van de toekomst

De variatie aan verschillende schoenen die Saucony produceert is behoorlijk uitgebreid. Van hardloopschoenen, tot trail schoenen tot schoenen om mee te sprinten en wandelen. Elke van deze soort schoenen is gemaakt met een verschillende technologie, die aansluit op het type activiteit. Ook worden de Saucony schoenen gecreëerd op basis van voetmaat, het type activiteit, de voetboog, pronatie en (hard)loop locatie van de loper. De techniek die Saucony onder andere hanteert, is de GRID-technologie. Deze techniek is ontwikkeld voor de verbetering van schokdemping en het veranderen van het looppatroon, voor ondersteuning en controle. Ook de ISOKNIT-technologie wordt verwerkt in de schoenen van Saucony. Deze techniek, die vanaf 2019 wordt gebruikt, is een combinatie van het ISOfit-systeem met een gebreide upper om het ademend vermogen van de Saucony sneakers te verbeteren. 

Variatie is niet te missen bij Saucony

Er zijn een aantal iconische Saucony modellen die door de jaren heen op de markt zijn gekomen en al snel uit zijn gegroeid tot geliefde schoenen. Een van deze zijn de “Jazz” die in 1981 op de markt kwamen. Samen met podologen is deze hardloopschoen ontwikkeld, met focus op comfort en de impact van hardlopen op je voeten zo min mogelijk te maken. De Jazz zijn nog steeds een van de meest succesvolle Saucony sneakers. Halverwege de jaren 80, in 1985, kwamen de Shadow als high-performance sneakers op de markt. Dit was een soort gevorderde versie van de Jazz, met een verstevigde hiel. Een paar jaar later, in 1988 werden de Azura’s gereleased. De Azura is een lichtgewicht hardloopschoen en bevat een synthetische upper. Deze drie iconische modellen lijken qua uiterlijk behoorlijk op elkaar en hebben allemaal een retro look. Vanaf de jaren 2000 bracht Saucony meer futuristische modellen op de markt, zoals de Peregrine (2011) en de Endorphin Pro (2020). Saucony sneakers staat garant voor kwaliteit en performance, mede door samenwerkingen met onder andere Bodega en Raised By Wolves. Saucony sneakers zijn dus erg geliefd bij sporters van elk kaliber én sneakerheads! Met hun jarenlange ervaring hebben ze sneakers ontwikkeld die stevig en comfortabel zijn maar ook nog eens de looks hebben. Bij Sneaker District vind je deze comfy Saucony sneakers in verschillende kleuren en met materialen zoals leer, suède, nubuck en mesh!