Menu
Menu
Geschikt voor
Schoenmaat
Materiaal
Kleur
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Hi-Tec sneakers

Hi-tec sneakers

Hi-Tec sneakers gemaakt voor de ambitieuzen

Hi-Tec is in 1974 opgericht door de Nederlander Frank van Wezel in Shoeburyness, Engeland. Gedreven en geïnspireerd door zijn liefde voor sport genereerde hij een ambitie om schoenen te ontwikkelen die de wereld van sportschoenen zal doen veranderen. Deze passie bracht een nieuwe soort squashschoen uit, dit was thans door de talloze klachten die hij hoorde van mensen die aan het squashen waren. Met zijn oplossend denken wist hij om dit om te keren tot een kans om een innovatief, lichtgewicht en super comfortabele schoen te maken. De gronden breken op het gebied van sportschoenen bleef nooit ver weg bij het merk. Zo is Hi-Tec de producent van ‘s werelds eerste lichtgewicht bergschoen genaamd de Sierra Sneaker. Met unieke ontwerpen zorgt het merk ervoor dat ze zich onderscheiden sinds het is opgericht. Het begin van het ontwerp van de merk was met het creëren van schoenen voor de gebergte, maar sinds hun intrede zijn ze op verschillende fronten bezig geweest om de behoefte van mensen te voldoen. Talloze successen volgden er na door prominente posities die ze hebben kunnen innemen gedurende de jaren. Hierbij horen sponsor worden van Wimbledon en bij  Nelson Mandela uit de gevangenis liep droeg hij sneakers van Hi-Tec om precies te zijn de Hi-Tec ACE(court).

Marathonsneakers van Hi-Tec voor dagelijks gebruik 

Hi-Tec is pas sinds kort bij Sneaker District verkrijgbaar maar het merk heeft haar strepen al lang en breed verdiend in de sneaker industrie! Hi-Tec heeft namelijk diverse sneakers die verschillende mensen tevreden stellen. Van innovatieve squashschoenen zoals de baanbrekende eerste editie schoen release vanuit het merk die ervoor zorgde dat mensen minder klachten kregen bij het spelen van hun favoriete sport. Tot aan lichtgewichte wandelschoenen zoals de Altitude IV die een gigantische hit werd in de Verenigde Staten met het worden van de nummer 1 bergschoen in het land. Met revolutionaire hardloopschoenen zoals de Hi-Tec Silver Shadow die uitkwamen en voor een schok effect zorgde bij hardlopers. Dit resulteerde tijdens het releasejaar van de Silver Shadow in 1981 dat 23% van de lopers tijdens de London Marathon de schoen droegen. Een marathon waarbij grote merken zoals Nike en Adidas ook in functioneren. Hedendaags zijn ze nog steeds op hun klanten tevreden te stellen met schoenen zoals HTS Shadow RGS, HTS RGS Fizo etc. Je kan het opnoemen en Hi-Tec heeft ze wel in het assortiment bij Sneaker District. 

Outdoor én fashion samen met de Hi-Tec sneakers

Hi-Tec brengt outdoor, fashion en sports samen. Na al die jaren blijft het merk standvastig op het doel die ze willen realiseren. Om de wereld buiten te krijgen. Dit wordt gedaan door innoverende technologieën, stad tot berg veelzijdigheid en duurzame kwaliteit, HI-TEC levert overal comfort voor de consument. De sneakers zijn er dan ook in veel varianten verkrijgbaar: leer, suède, nubuck en vaak in combinatie met mesh. Hi-Tec sneakers doet alles met het oogpunt op comfort zonder aan prestaties, looks en kwaliteit in te leveren en dat is onder andere terug te zien in hun Silver Shadow, Fizo en Badwater modellen. Dit wordt gedaan door de technologie genaamd Ortholite. Ortholite zorgt voor maximale comfort en dat je doorgaat tijdens de moeilijkste omstandigheden. met open cellen is lichtgewicht en ademend, waardoor lucht onder de voet kan circuleren, waardoor overtollige warmte en vocht kunnen ontsnappen voor een koele comfort. De zool zorgt voor een hoge retentie van 95% van zijn demping in vergelijking met de 30% van de normale EVA demping. De comfort en de unieke stijl draagt bij dat je deze sneakers niet kan missen.