Menu
Menu

New Balance 990

New Balance 990

New Balance 990.

De eerste versie van de New Balance 990 sneakers kwam uit in 1982. Toentertijd was het één van de duurste New Balance sneakers die men kon kopen. Hierdoor werden de New Balance 990 sneakers al snel een statussymbool. Door het hoge prijskaartje kon namelijk niet iedereen een paartje New Balance 990 sneakers bemachtigen. Toch hield dit mensen niet tegen aangezien de New Balance 990 schoenen een van New Balance’s meest populaire sneakers werd. 

Gemaakt voor performance

De New Balance 990 sneakers zijn ooit ontworpen als hardloopschoenen. Toentertijd stonden de New Balance 990 schoenen vooral bekend om hun stabiliteit, flexibiliteit en demping. Het was tevens de eerste keer dat New Balance sneakers de polyurethane hakwieg introduceerde op hun 990 sneakers, beter bekend als ‘Motion Control Device’. Deze techniek was zo succesvol dat de techniek nog steeds is terug te vinden in nieuwe New Balance hardloopschoenen. Nog steeds staan de New Balance 990 sneakers bekend om hun ultieme comfort en zijn ze tegenwoordig voor zowel dames, heren als kinderen beschikbaar.

Made in UK & USA

Naast de reguliere collectie worden er ook veel speciale uitgaves gemaakt van de New Balance 990 sneakers. Zo is het 990 model ook vaak terug te vinden in de MADE-collectie van New Balance. Dit is een speciale ‘premium’ collectie die wordt gefabriceerd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Voor de New Balance 990 sneakers wordt er bij deze lijn dan ook uitsluitend gewerkt met de mooiste materialen zoals het mooiste varkensleer en sterkste mesh.