Geschikt voor
Levertijd

Adidas Niteball

adidas Niteball

Adidas Niteball

Het Duitse merk Adidas is opgericht in 1949 in Bavaria, Duitsland. Adidas is vooral bekend door de 3 strepen die zij in hun kleding, schoenen en accessoires verwerken. Daarom staat het merk ook wel bekend als “the brand with the three stripes”. Vanaf het begin is dit een marketingstrategie geweest, met groot succes. De drie strepen zijn echter niet zelf bedacht door Adidas, maar overgekocht van het Finse sportmerk Karhu in 1952. 

Adidas is onderhand een van de grootste sportspullen fabrikant van Europa en tweede van de wereld, na Nike. 

Het merk is oorspronkelijk opgericht door Adolf Dassler als “‘Gebrüder Dassler Schuhfabrik’ in 1924. Zijn missie was om atleten met de best mogelijke uitrusting te voorzien. Na een tijd kwam zijn broer, Rudolf Dassler, ook werken bij het bedrijf, maar vervolgens gebeurde er tussen de broers een conflict en richtte Rudolf het merk Puma op. Adidas en Puma werden grote concurrenten van elkaar. 

In 1949 ging Adolf Dassler dus solo verder met Adidas. Het eerste grootste succes van het merk was tijdens het WK van 1954. Duitsland won van het sterke Hongarije, door een bepaald soort (revolutionaire) noppen te hanteren in de voetbalschoenen die door Adidas gemaakt waren. Na dit succes begon Adidas met het sponsoren van talloze atleten en sportclubs. Het merk groeide enorm en de drie strepen waren overal te herkennen. 

Vanaf de jaren 2000, richtte Adidas zich ook op lifestyle. Ze waren de eerste in hun markt die ook een lifestyle segment oprichtte, zoals samenwerkingen met Stella McCartney en de oprichting van labels zoals Y-3. De producten waren geïnspireerd op sportkleding, maar ook bedoeld om casual te dragen. 

Tegenwoordig is Adidas zowel als sport- en lifestyle merk niet meer weg te denken van de sportvelden en de straat. 

Een statement maak je met de Adidas Niteball

De Adidas Niteball is een vrijwel nieuw model van Adidas. De Niteball is uitgekomen in 2022 en de silhouet van de schoen is geïnspireerd door het basketbal verleden van het merk. De lifestyle sneaker is een mix van de Adidas Streetball en de Adidas Nite Jogger. 

Het meest opvallende aan het model zijn de grote, drie strepen die gemaakt zijn van rubberen strips en lichtgevende details die van boven naar beneden op de schoen zitten. De basis van de schoen is kunststof en daaroverheen zitten leren details. De dikke zolen van de Niteball bevatten LIGHTSTRIKE-schuim wat zorgt voor een demping met een hoog comfort gehalte. De voering van de schoen is van textiel. 

Een deel van de materialen van de bovenkant van de Adidas Niteball zijn gerecycled. 

De kleuren van de sneakers kunnen erg variëren, van een beige model tot weer een model met felgekleurde details. Welke kleur je ook kiest, met de Niteball maak je sowieso een statement.