Geschikt voor
Materiaal
Kleur
Prijs
Levertijd

Adidas Forum

Adidas Forum 

 

Adidas Forum

Het Duitse merk Adidas is opgericht in 1949 in Bavaria, Duitsland. Adidas is vooral bekend door de 3 strepen die zij in hun kleding, schoenen en accessoires verwerken. Daarom staat het merk ook wel bekend als “the brand with the three stripes”. Vanaf het begin is dit een marketingstrategie geweest, met groot succes. De drie strepen zijn echter niet zelf bedacht door Adidas, maar overgekocht van het Finse sportmerk Karhu in 1952. 

Adidas is onderhand een van de grootste sportspullen fabrikant van Europa en tweede van de wereld, na Nike. 

Het merk is oorspronkelijk opgericht door Adolf Dassler als “‘Gebrüder Dassler Schuhfabrik’ in 1924. Zijn missie was om atleten met de best mogelijke uitrusting te voorzien. Na een tijd kwam zijn broer, Rudolf Dassler, ook werken bij het bedrijf, maar vervolgens gebeurde er tussen de broers een conflict en richtte Rudolf het merk Puma op. Adidas en Puma werden grote concurrenten van elkaar. 

In 1949 ging Adolf Dassler dus solo verder met Adidas. Het eerste grootste succes van het merk was tijdens het WK van 1954. Duitsland won van het sterke Hongarije, door een bepaald soort (revolutionaire) noppen te hanteren in de voetbalschoenen die door Adidas gemaakt waren. Na dit succes begon Adidas met het sponsoren van talloze atleten en sportclubs. Het merk groeide enorm en de drie strepen waren overal te herkennen. 

Vanaf de jaren 2000, richtte Adidas zich ook op lifestyle. Ze waren de eerste in hun markt die ook een lifestyle segment oprichtte, zoals samenwerkingen met Stella McCartney en de oprichting van labels zoals Y-3. De producten waren geïnspireerd op sportkleding, maar ook bedoeld om casual te dragen. 

Tegenwoordig is Adidas zowel als sport- en lifestyle merk niet meer weg te denken van de sportvelden en de straat. 

 

Forum Low: de lage variant van de Adidas klassiekers 

Tegenwoordig heeft Adidas ook veel lifestyle sneakers die bedoeld zijn om casual te dragen. Denk aan de modellen Ozweego, Campus 80s, Adilette, Superstars en de Forum Hi en Forum Low. 

De Adidas Forum zijn ontwikkeld in de jaren 80 door een Franse designer. De schoenen zijn oorspronkelijk ontwikkeld om mee te basketballen. Door veel onderzoek, was de designer in staat om het zwakke punt in de enkel van basketballers te vinden. Aan de hand hiervan ontwikkelde hij het design en de materialen die tot de dag van vandaag nog bekend zijn. 

De Forums waren ontwikkeld zodat alle basketballers er profijt van hadden, ongeacht hun (fysieke) diversiteit. Het debuut van de Adidas Forums waren in 1984. Hierdoor is de naam van de sneakers tegenwoordig ook de Adidas Forum 84. Datzelfde jaar droeg Michael Jordan de schoenen tijdens de Olympische basketbal trials. De Adidas Forum waren ook een van de eerste schoenen die voor meer verkocht worden dan $100. 

 

Het is niet gek dat de Adidas Forum een van de geliefdste Adidas sneakers zijn. Vanaf het begin dat de sneakers uitkwamen, werden de sneakers al gezien als innovatief en gedetailleerd. 

De bekende aspecten van de Adidas schoen zijn de wel bekende drie strepen aan de zijkanten, het klittenband en het “Criss-Cross Ankle System”: een enkelsteun- en stabilisatiesysteem dat het enkelgebied beschermt. Dit systeem is de reden dat de Forum zo populair werden onder basketbalspelers en hen hielp beter te presteren. 

De schoenen zijn altijd al gemaakt met premium materialen en werden daarom zowel op het basketbalveld als op straat een geliefd model. Oorspronkelijk werden de schoenen vrijwel volledig gemaakt met leer. Dit is op de dag van vandaag nog steeds het geval. De zolen van de Adidas Forum zijn gemaakt van rubber. Er zijn drie verschillende modellen Adidas Forum 84: de Forum Low, de Forum Mid en de Forum Hi. 

De Adidas Forum Low zijn de lage variant van de Adidas Forum en komen vrijwel ieder jaar in nieuwe kleuren uit. Er zijn klassieke modellen, zoals een vrijwel geheel witte schoen met de drie gekleurde strepen, maar ook modellen die over de schoen zelf verschillende kleuren hebben.