Menu
Menu
Levertijd

Vans kids sneakers

Kids Sneakers Vans

Kids Vans

Vans is een schoenen- en kledingmerk, oorspronkelijk opgericht voor het skateboarden. Het merk is opgericht in 1966, in Californië, Verenigde Staten. De eerste winkel van het merk opende zijn deuren in 1966 in Anaheim, Californië onder de naam The Van Doren Rubber Company. De oprichters van het bedrijf zijn Paul Van Doren en zijn broer Jim Van Doren. 

De winkel was geopend met de intentie om skateboard schoenen te verkopen. Het unieke aan de winkel was, dat de schoenen in de winkel werden geproduceerd en gelijk werden verkocht aan klanten. 

De eerste dag dat de winkel was geopend, kochten 12 klanten de originele Vans Deck schoenen. Er waren drie modellen van de schoenen en ze waren geprijsd tussen de $2,50 en $5,00. Diezelfde middag werden de schoenen gemaakt en verkocht. Vanaf het begin hadden de Vans al een kenmerkende wafelzool. Deze was speciaal ontwikkeld voor meer grip op de skatebaan en tot de dag van vandaag hebben vrijwel alle Vans nog altijd deze zool.

In 1976, the “Off The Wall” logo van Vans maakte zijn debuut. Deze slogan was bedacht door skateboarders die trucjes deden in skateboardparken. De Vans #95, werd de kort daarna dé schoen voor deze generatie skateboarders. Kort daarna, in 1977, voegde Vans nog de welbekende Side streep toe. Deze werden eerst genoemd als “jazz stripe”. Dit model met de streep op de zijkant, staat nu bekend als het “Old Skool” design. Het waren de eerste skate schoenen waar leren delen aan toevoegt waren, zodat de schoenen zo lang mogelijk mee konden. 

1977 was het jaar dat ook Vans #98 werden geïntroduceerd en onder skateboarders en BMX-bestuurders werden de Vans Classic Slip-Ons een ontzettend grote rage in Zuid-Californië. Aan het einde van de jaren 70, had Vans 70 winkels in Californië en verkochten ze wereldwijd hun schoenen.  

Vanaf 1978 kwam het Vans model Sk8-Hi op de markt. Deze waren een verhoogde versie van reeds bekende lage Vans. De Sk8-Hi kwamen boven de enkels en beschermd op deze manier het enkelgebied van de skateboarders. 

In 1984 ging het minder goed met het bedrijf en was Vans bijna failliet. De bekende modellen verkochten nog steeds goed, maar het maken van de grote hoeveelheden aan minder bekende, aanbod van schoenen werden te duur en het merk had problemen met zijn schulden aflossen. Na 3 jaar, in 1987, had Vans alle schulden terugbetaald. Vanaf deze tijd ging het weer goed met het merk en door de jaren heen breidde hun collectie uit met nieuwe modellen, kleuren en schoenen voor verschillende leeftijden. 

De meest gekochte schoenen van Vans blijven nog altijd de Vans Old Skool. Hierna volgt de Vans Slip on en op plek 3 staat de high-top variant; Vans SK8-Hi. Eigenlijk zijn veel Vans die tegenwoordig verkocht worden een variant op de bestverkopende modellen. Bijvoorbeeld de Slip-Ons met een print, of de Vans Old Skool met een platform zool. 

Het merk verkoopt voor zowel vrouwen, mannen als kids schoenen. 

De kindvriendelijke Vans voor kids

Kids Vans hebben een kinderlijke, vriendelijke uitstraling, met vrolijke kleurtjes. De gebruikelijke veters zijn ingeruild door klittenband en de neus van de schoen is ook verstevigd. De bekende rubberen wafelzool hebben de meeste Kids Vans ook, om zoveel mogelijk grip te bieden. Ook de bekende sidestripe heeft bijna elk schoentje. 

De meest gebruikelijke Kids Vans modellen zijn de Old Skool, Slip-On en SK8 Mid. Deze hebben vaak dierenprints, zoals met een vlinder print, dierenprint en eenhoorns. 

De schoenen zijn gemaakt met canvas, suède en leer en bieden een stevige schoen voor iedere kindervoet.