Nike Free Run

Nike Free Run

Nike Free Run

De Nike Free Run is behalve een sneaker die er goed uitziet ook een schoen die comfortabel zit en zelfs voordelen biedt voor je voeten! De Nike Free Run zolen komen namelijk dichtbij ‘bare foot running’ oftewel op rennen blote voeten. Doordat de Nike Free Run sneakers dit effect nabootsen krijgen je voeten een meer natuurlijke afwikkeling en zijn ze flexibeler. Daarnaast zorgt dit effect van de Nike Free Run er ook voor dat je een betere balans hebt en meer kracht.

 

Wetenschap

Het idee voor deze geweldige Nike Free Run ontstond al in 2001 wanneer Nike designers bij Stanford University zagen hoe hardlopers hun cooling down moesten doen op blote voeten in het gras. Hierdoor besloten ze om dieper te duiken in de wetenschap van het rennen op blote voeten en ontwikkelden zo de Nike Free Run. De eerste stijlen van de Nike Free Run kwamen al uit in 2004 en verder onderzoek heeft gezorgd voor meerdere en verbeterde versies van de Nike Free Run sneakers. Zo kwam in 2014 de nieuwe Nike Free Run uit zoals we hem vandaag kennen.

 

Comfort en looks

Hoewel de Nike Free Run dus goed is voor je voeten en ook zeker voor korte afstand hardlopen is het natuurlijk ook gewoon een erg mooi model. De Nike Free Run is verkrijgbaar in verschillende opties. Zo zijn er verschillende kleuren en materialen te vinden maar bijvoorbeeld ook de Nike Free Run Trail welke geïnspireerd is op trailschoenen.

Become part of the Sneaker District Family!
Meld je aan voor exclusieve toegang tot de sale, limited editions en het laatste nieuws.
Jouw e-mailadres
Jouw winkelwagen
Besteld voor 23:59 = morgen bezorgd
Totaal 0 producten
verder winkelen
Subtotaal
Totaal
Voeg kortings- of vouchercode toe
Afrekenen
Bekijk je bezorgopties in de volgende stap
Betaal veilig met