Nike Dunk

Nike Dunk

Nike Dunk

In 1985 is de Nike Dunk geïntroduceerd als high-top basketbal sneaker, maar inmiddels ook bekend als skate schoen en echte lifestyle sneaker. Toen de Nike Dunk werd gelanceerd had deze veel concurrentie van de Nike Air Force 1 en de Nike Air Jordan 1 die ook rond deze tijd werd geïntroduceerd. De Nike Dunk is ontworpen door Nike’s ontwerper en creative director Peter Moore. Het werd geschetst als een simpele schoen, die perfect was als blanke canvas voor verschillende kleuren en materialen.

 

Samenwerkingen

Verschillende kleurcombinaties en materiaal keuzes kwamen er ook op de Nike Dunk. Artiesten als Jeff Staple, Marc Rodriguez en merken als Supreme New York en Ben and Jerry’s hebben hun saus over de Nike Dunk weten te gieten. 

 

Van basketbal schoen, naar skateboard schoen, naar lifestyle sneaker

De Nike Dunk heeft een lange weg bewandeld sinds 1985, waar het eerst een schoen was waar je goed basketbal op kon spelen door het makkelijke draaien en springen werd het eind jaren 90 opgepakt door de skateboarders. Het bleek dat de Nike Dunk perfect paste bij de skate sport en zo heeft Nike de Nike Dunk ook veelal onderbracht onder de skate tak van het bedrijf Nike SB. Inmiddels is er weer een enorme hype om het model en is de Nike Dunk niet aan te slepen. 

Sluit je aan bij de SD Family!
Meld je aan voor exclusieve toegang tot de sale, limited editions en het laatste nieuws.
Jouw e-mailadres
Jouw winkelwagen
Besteld voor 23:59 = morgen bezorgd
Totaal 0 producten
verder winkelen
Subtotaal
Totaal
Afrekenen
Bekijk je bezorgopties in de volgende stap
Betaal veilig met