adidas Superstar

adidas Superstar

adidas Superstar

De adidas Superstar is een icoon, een klassieker, een meesterstuk. De adidas Superstar verscheen meer dan 50 jaar geleden op de markt (1969) en sindsdien zijn de Superstar sneakers door meerdere subculturen omarmd als ‘hun’ sneaker. De iconische adidas schoen heeft zelfs meerdere bijnamen zoals: ‘shell toes’ en ‘shell tops’. Hoewel de adidas Superstar ooit uitkwam als basketbalschoen is het nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is het dé lifestyle sneaker bij uitstek. 

 

Lifestyle en muziek

De adidas Superstar sneakers waren al snel terug te vinden bij verschillende (sub-)culturen. Eén van deze culturen was hip hop. Sneakers zijn altijd onderdeel geweest van de muziekstroming en naast de adidas superstar zijn er meerdere modellen die geadopteerd zijn door de hip-hopcultuur. Toch waren de adidas Superstar sneakers uniek in zijn soort en waren deze adidas schoenen baanbrekend: de even iconische hip hopgroep RUN DMC stonden destijds synoniem met adidas Superstars en droegen zelfs een nummer op aan de adidas sneakers. RUN DMC en adidas tekende samen voor de eerste endorsement deal met muziekanten in de geschiedenis.

 

Gemeengoed

Tegenwoordig is de adidas Superstar gemeengoed geworden en kun je iedereen vinden op deze adidas schoenen, dames, heren en zelfs kinderen. En terecht! Want met adidas Superstar sneakers zit je altijd goed. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende materialen. Leer, suède en tegenwoordig ook ‘Parley’: een materiaal dat wordt vervaardigd uit oceaan plastic. 

Become part of the Sneaker District Family!
Meld je aan voor exclusieve toegang tot de sale, limited editions en het laatste nieuws.
Jouw e-mailadres
Jouw winkelwagen
Besteld voor 23:59 = morgen bezorgd
Totaal 0 producten
verder winkelen
Subtotaal
Totaal
Voeg kortings- of vouchercode toe
Afrekenen
Bekijk je bezorgopties in de volgende stap
Betaal veilig met